Соопштенија од факултетот

02 септември 2022 Прелиминарна ранг листа со успех од средно образование во учебната 2022/2023 прв циклус студии (прв уписен рок)

Прелиминарна ранг листа со успех од средно образование во учебната 2022 2023 прв циклус студии (прв уписен рок)

Прелиминарна ранг листа со успех од средно образование во учебната 2022/2023 (прв уписен рок)   Линк

Образец Приговор на прелиминарна листа  Линк

Кандидатите имаат право на приговор на технички пропусти, т.е. за грешки направени при пресметувањето на бодовите,
најдоцна до 05.09.2022 година, до 13.00 часот. 
Кандидатите ги доставуваат приговорите на истата електронска адреса на која се пријавиле: upisi-pmf@ukim.edu.mk 
Во предмет (Subject) на електронската пошта, кандидатите го наведуваат бројот што автоматски им го генерирал системот за електронско пријавување и зборот „приговор". 

  • Објавување решение за прием на кандидати (конечна ранг-листа) на прв циклус студии во прв уписен рок на студиските програми на ПМФ е на 07.09.2022 година
  • Запишување на кандидати примени на прв циклус студии во прв уписен рок на студиските програми на ПМФ
    е на 12 и 13.09.2022 година.  

24 август 2022 Уписи 2022/2023

К О Н К У Р С за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2022/2023 година  Повеќе

 *  Упатство за запишување студенти на прв циклус студии во учебната 2022/23 година, Природно - математички факултет, УКИМ - Скопје: Повеќе

НАПОМЕНА: 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС!!! 

Документите под реден број 10 (Изјава за неподигање документи) и 13 (Изјава за неконкурирање на друг универзитет) од Упатството НЕ ТРЕБА да се прикачат во iKnow системот  и во пратена порака на електронската адреса upisi-pmf@ukim.edu.mk

1. Задолжително регистрирање на www.upisi.ukim.mk и пополнување на електронската пријава во iKnow-системот  Заклучно со 31.08.2022 до 15:00 часот

2. Задолжително прикачување на скенираните  документи: 

- во iKnow системот   Заклучно со 31.08.2022 до 15:00 часот

- во пратената порака на електронската адреса upisi-pmf@ukim.edu.mk,   Заклучно со 31.08.2022 до 15:00 часот

Во предмет (Subject) на електронската пошта, кандидатите го наведуваат бројот што автоматски им го генерирал системот за електронско пријавување. 

 

К О Н К У Р С за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2022/2023 година  Повеќе

К О Н К У Р С за запишување студенти на трет циклус студии – докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во академската 2022/2023 година Повеќе

24 август 2022 Покана од Џонсон Мети за дебата во врска со специјалната практикантска програма за студенти во ова компанија

Почитувани професори,

Овој состанок го закажувамe со цел да Ве информираме во врска со специјалната практикантска програма на Џонсон Мети, Plant Professional and Leadership Rotational Development Program која што се очекува да започне во почетокот на месецот ноември. 

Првата генерација на оваа програма започна во март месец 2022 година, и се покажа многу успешна. По завршување на првата генерација, одлучивме да ја модифицираме и да ја усовршиме оваа програма со неколку дополнувања кои што сметаме дека долгорочно ќе придонесат во развојот на студентите. Модификацијата доаѓа од студентите кои што веќе беа дел од програмата и нивниот фидбек укажува дека оваа програма може да придонесе во регрутацијата на млади способни и талентирани кадри во Џонсон Мети. 

Целта е да изградиме капацитети кои што ќе бидат во можност да ја гледаат пошироката слика на Џонсон Мети, и ќе можат лесно да се адаптираат во различни околности со брзо темпо и динамика низ фабриката.

Вашата поддршка има голема улога и важност во реализирањето на оваа програма.

Избравме да соработуваме со Вас, поради вашето блиско познавање на вашите студенти и сметаме дека ќе можете да ни помогнете во изборот на квалификувани и талентирани профили.

Програмата е престигиозна и таргетира млади извонредни лица при крај на нивните студии, кои што имаат амбиции да изградат успешни кариери. Сме во потрага по студенти кои што критички размислуваат и се фокусираат кон решавање на проблемите. Тие треба да бидат спремни за предизвици и да ја сакаат тимската работа.

За да дознаете повеќе во врска со програмата, Ве замолуваме да присуствувате на состанокот каде што ќе ви ја презентираме целта и начинот на кој ќе се одвива оваа програма. 

Ве молиме споделете го линкот до вашите колеги/професори, бидејќи Вашата инволвираност, е и повеќе од значајна.

Ви благодариме на одвоеното време.

Дебатата ќе се одржи на 24 Август (среда) 2022 од 13 до 13:40 часот online преку MSTeams.

Линкот за да се приклучите на дебатата е следниот:

https://teams.microsoft.com/_#/pre-join-calling/19:meeting_NWY2NDYxZmItMTk1Yy00YTZjLWJlMDktMWEwOGMxZGIyMGUw@thread.v2

Meeting ID: 323 993 244 001
Passcode: kkTBj4

19 август 2022 Продолжен рок за третата испитна сесија во учебна 2021-22 г. до 26 август 2022

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека поради техничките проблеми со најавување на интегрираниот систем за студентски сервиси - iknow во текот на оваа седмица,
рокот за  електронското пријавување на испитите во третата (август/септемвриска) сесија во уч.2021/22 година е продолжен до 26.08.2022 година.

18 август 2022 ОТВОРЕН ДЕН на Природно - математички факултет, Универзитет ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје

09 август 2022 ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти,

ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 19 август 2022 во периодот 10-12 часот и 12-14 часот,
со физичко присуство на секој од факултетите.

Повеќе

01 август 2022 European Statistics Awards Programme (organised by Eurostat)

Dear colleagues of "Ss. Cyril and Methodius" University in Skopje; Faculty for natural sciences, 

On behalf of Eurostat, we have the pleasure to announce the launch of the European Statistics Awards Programme – beginning with the European Statistics Awards for Nowcasting (starting on 1 September 2022), wherein teams will have the opportunity to compete for prizes amounting to up to EUR 8000 per time series.

Повеќе

15 јули 2022 Сместување во студентски дом

Известување за начинот на работа и работното време на одделението за студентски прашања за  студентите кои ќе конкурираат за сместување во студентски дом Повеќе

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2022/2023 година  (https://mon.gov.mk/content/?id=4833 

 

04 јули 2022 Одлуки

Почитувани студенти, 

соопштението за потребни документи, уплати и начинот на организирање на  уписот на зимскиот семестар во уч.2022/2023 година, ќе биде дополнително објавено.

Сите потребни информации за роковите за упис на зимскиот семестар во уч.2022/2023 година во рокот и надвор од рокот (но најдоцна до 28.10.2022 г.), поднесување на барања за  мирување на студиите и одбрана на дипломска работа, се дадени во одлуката: Повеќе

 - ОДЛУКА  за делумно ослободување од партиципација/школарина  на особено успешен студент за уч.2022/2023 г. Повеќе

 - Одлука за слободување од плаќање партиципација/школарина во износ од 50% за студенти кои се стекнале со меѓународно признати дипломи/награди во одредени спортски дисциплини Повеќе

04 јули 2022 ОДЛУКА

ОДЛУКА за изменување и дополнување на Одлуката бр. 02-190/3 од 5.2.2016 г., за студетните кои освоиле прво место на државни натпревари

Повеќе

03 јули 2022 Информaции за зимски и летен семестар 2021/2022

Во продолжение ќе ги најдете сите потребни информации за зимскиот и летниот семестар за 2021/2022 година. Повеќе

13 јуни 2022 Соопштение

Општина Гази Баба и ПСМ Фондација, објавуваат Повик за натпревар во бизнис план, со цел за поддршка на три старт ап фирми, со фокус на животната средина.

Повеќе

07 јуни 2022 Одбрана на магистерски труд

На 24.06.2022 година (петок), со почеток во 15:30 часот на Институтот за биологија, кандидатот Радослав Стојчевски јавно ќе го брани својот магистерски труд. 

Повеќе

03 јуни 2022 УКИМ и THRIVITY: ден на кариерен развој

Почитувани студенти,

Со големо задоволство ви го најавуваме целодневниот настан „Ден за кариерен развој“ во оргaнизација на УКИМ и THRIVITY! На 07.06.2022 со почеток од 10:00 до 18:00 часот на платото на УКИМ, повеќе од 25 компании ќе имаат можност да ви ги презентираат своите можности за вработување и практикантство за време и по завршувањето на студиите.

Повеќе

03 јуни 2022 Конкурс во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: индивидуална мобилност за студенти за академската 2022/2023 година

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.

Повеќе

27 мај 2022 Одбрана на магистерски труд

На 08.06.2022 година (среда), со почеток во 12:00 часот на Институтот за биологија при Природно-математичкиот факултет, кандидатот Христина Кочоска јавно ќе го брани својот магистерски труд. 

Повеќе

10 мај 2022 Одбрана на магистерски труд

На 18.05.2022 година (среда) со почеток во 12:00 часот на Институтот за хемија при Природно-математичкиот факултет, кандидатот Софија Поповска, јавно ќе го брани својот магистерски труд.

Повеќе

13 април 2022 НАУКАТА ГО ПОВРЗУВА СВЕТОТ! ПОВРЗИ СЕ СО УКИМ!

Центарот за кариера на УКИМ и THRIVITY Кариерниот центар организираа настан, трет по ред, под мотото „Зборуваме отворено за наука“.

06 април 2022 Конференција / Награда / Книга

* Одржана завршната конференција од проектот „Подготовка на идните наставници од Западен Балкан: Образование за демократија и човекови права“ Повеќе
* Доделена награда за најдобра презентација на меѓународната онлајн конференција “Innovative Trends in Teaching,
    Learning and Assessment” за тимот од Македонија   Повеќе
* Објавена уште една книга во Springer чии автори или уредници се дел од наставно-научниот кадар на ПМФ.
   Неодамна излезе од печат книгата „Биологија, одгледување и примена на печурките“ во издание на издавачката куќа Спрингер.           
   Еден од уредниците на книгата е проф. д-р Катерина Русевска од Институтот за биологија на Природно-математичкиот факултет-Скопје.“   Повеќе

30 март 2022 Јавен Повик за финансирање на иновативни проекти на Факултетите - „Предизвик за студенти иноватори“.

Повеќе информации за Јавниот Повик и потребните документи и формулари за аплицирање може да најдете на следниот линк:  Повеќе

Страна 7 од 10, прикажува 20 од вкупно 182 записи ( 121, / 140 )

| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |