Соопштенија од факултетот

26 ноември 2021 ОДЛУКА

23 ноември 2021 Отворен ден на УКИМ

На само еден клик до откривање на сите тајни на природата: Природно - математички факултет

Повеќе

09 ноември 2021 Термин за полагање на Педагогија во ноемвриска испитна сесија за 2021/2022

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Педагогија, кај проф. д-р Борче Костов, во  ноемвриската  испитна сесија ќе се одржи на 01.12.2021, од  11 до 12 часот преку MS Teams. Студентите кои сакаат да полагаат, пред испитот, да му пишат на проф Борче Костов, за да може да им испрати покана за полагање. Електронската адреса на професорот е: borcekostov@yahoo.com

09 ноември 2021 Термин за полагање на Англиски јазик во ноемвриска испитна сесија за 2021/2022

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Англиски јазик, во ноемвриската испитна сесија ќе се одржи на 15.11. 2021 (понеделник) во 18.00 ч. Истиот ќе се спроведува онлајн, преку платформата Zoom. Предметната професорка, Солзица Поповска, ги замолува студентите што ќе го полагаат предметот, задолжително да  се најават, на следнава електронска адреса: solzica_popovska@yahoo.com

08 ноември 2021 Термин за полагање на Руски јазик во ноемвриска испитна сесија за 2021/2022

Се известуваат студентите од Природно - матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Руски јазик, кај проф. д-р Ирен Алчевска, во ноемвриската испитна сесија е 30 ноември 2021 година, во 13 часот. Испитот ќе се спроведува  онлајн. Пријавување на: iren_alcevska@mail.ru

08 ноември 2021 Термин за полагање на Психологија во ноемвриска испитна сесија за 2021/2022

Се известуваат студентите од Природно - матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на предметот Психологија, кај проф. д-р Калина Сотироска - Иваноска, во ноемвриската испитна сесија е на 23 ноември 2021 година во 14:00 часот. Испитот ќе се спроведува  онлајн, на MS Teams. kalina.sotiroska@fzf.ukim.edu.mk

06 ноември 2021 Одбрана на магистерска работа

Ве известуваме дека Кристина Ѓорѓевиќ јавно ќе го брани својот магистерски труд со наслов: „Синтеза и структурно - вибразиона анализа кај АPbI3-перовскити

05 ноември 2021 Ноемвриска (дополнителна) испитна сесија за академската 2021/2022

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека е донесена Одлука за ноемвриската испитна сесија која ќе се одвива во периодот од 22.11.2021 година до 03.12.2021 година.

Повеќе

05 ноември 2021 Термин за полагање на предметот Македонски јазик во ноемвриска сесија за 2021/`22

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Македонски јазик, во ноемвриската испитна сесија е 27 ноември, сабота, во 12 часот. Испитот ќе се спроведува онлајн. Професорот Симон Саздов  ги замолува студентите што ќе го пријават испитот, да се најават, на следнава електронска адреса s.sazdov@yahoo.com за да може да им испрати линк за полагање на испитот.

22 октомври 2021 Прв аеронаутички академски и кариерен саем

Почитувани,

За сите студенти од Природно - математичкиот факултет, кои можеби, во иднина би ја избрале авијацијата за професија, AVICON го организира Првиот аеронаутички академски и кариерен саем, кој ќе се одржи на 30 октомври 2021 година, во Градски парк во Скопје, на Школка во 11 часот. Повелете!

21 октомври 2021 Добитници за плаќање половина од износот

15 октомври 2021 ОГЛАС

14 октомври 2021 МАГИСТЕРСКИ ТРУД

Хајал Ајдарче Сејфула јавно ќе го брани својот магистерски труд под наслов:

„УТВРДУВАЊЕ НА ГЕНСКИТЕ ДЕФЕКТИ ВО GBA1 ГЕНОТ ОДГОВОРНИ ЗА GAUCHER-ОВА БОЛЕСТ ВО Р. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“.

13 октомври 2021 Ранг-листи за половина износ уписнина за студентите чие родителско право го врши само еден родител – 2021/2022

Ранг-листи на студенти пријавени на Интерен оглас за остварување на правото за плаќање половина од износот на уписнина за прв циклус студии за студентите чие родителско право го врши само еден родител – 2021/2022

Напомена:

Кандидатите имаат право на приговор по објавените ранг-листи најдоцна до 20.10.2021 година на следната е-маил адреса: pmf@pmf.ukim.mk

Комисијата одговара на приговорите во рок од 5 работни дена.

01 октомври 2021 Прв академски час на Природно - математички факултет

Денес, на Природно - математичкиот факултет - Скопје, беше одржан првиот час за академската 2021 / 2022 година. Првиот час, за новите студенти, го започна деканот на Природно - математичкиот факултет - Скопје, проф. д-р Александар Скепаровски. Овој свечен час беше збогатен и со присуството на ценетите гости: Ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, Министерката за образование и наука, г-ѓа Мила Царовска, како и Претседателот на Владата на РС Македонија, г. Зоран Заев, кои, со свои обраќања, им посакаа успешно студирање на нашите студенти.

Повеќе

01 октомври 2021 Информации и документи поврзани со Конкурсот за стипендии од МОН

Драги студенти,

Овде можете да ги најдете потребните информации и документи кои се поврзани со Конкурсот за стипендии од МОН:

30 септември 2021 Онлајн настава на Природно - математичкиот факултет

Почитувани студенти,

За наставата на Факултетот во зимскиот семестар во академската 2021/2022 година која ќе се одвива онлајн преку алатката Microsoft Teams од Office 365 пакетот, следете ги чекорите:

  1. Инсталирајте ја алатката Microsoft Teams;
  2. Проверете која е вашата електронска адреса за најава на Microsoft Teams од типот ime.prezime@studentis.pmf.ukim.mk на следниов линк (видео упатство или PDF);
  3. Следете ги упатствата од професорите за одвивање на настава по секој од предметите;
  4. Почесто проверувајте ја вашата електронска пошта.

Ви посакуваме успешно студирање на Природно - математичкиот факултет!

30 септември 2021 Промена на начинот и времето за шалтерско работење со студентите на ПМФ

Ве известуваме дека започнувајќи од 04.10 па се до до 29.10.2021 годинина, шалтерот на Одделението за студентски прашања ќе работи на 2  позиции, во временски период од 11.30-14.30 часот, со точно закажани термини од страна на студентите.

Шалтер 1 (Разно) - задоцнето запишување на зимски семестар за академската 2021/2022 година, проверка на досие, продолжување на студии и сл.

Шалтер 2 (стипендии) - доставување документи.

Замолуваме, студентите  да си резервираат термин нa ЛИНКОТ, пред да дојдат на шалтерот на службата на Студентски прашања. Студентите без резервиран термин нема да бидат услужени.

Контакт телефон  02/3249-821

09 септември 2021 Потребни документи за запишување на примените кандидати примени во првиот уписен рок за I циклус студии за академска 2021/2022

Потребните документи за запишување на примените кандидати примени во првиот уписен рок за прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Природно - математички факултет во Скопје, во академска 2021/2022 година можете да ги видите овде.


09 септември 2021 Конечна ранг-листа на примени студенти на првиот уписен рок на прв циклус студии за академска 2021/2022

Конечната ранг-листа на примени студенти на првиот уписен рок на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Природно - математички факултет во Скопје, во академската 2021/2022 година можете да ја видите овде.

Страна 9 од 10, прикажува 20 од вкупно 182 записи ( 161, / 180 )

| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |