Соопштенија oд институти :

Соопштенија од Институт за биологијакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за географијакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за етнологија и антропологијакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за математикакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за физикакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за хемијакон Институтот

loading

Соопштенија од Сеизмолошка опсерваторијакон Сеизмолошка опсерваторија

loading

Соопштенија од факултетотАрхива

09 август 2022 ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти,

ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 19 август 2022 во периодот 10-12 часот и 12-14 часот,
со физичко присуство на секој од факултетите.

Повеќе

01 август 2022 European Statistics Awards Programme (organised by Eurostat)

Dear colleagues of "Ss. Cyril and Methodius" University in Skopje; Faculty for natural sciences, 

On behalf of Eurostat, we have the pleasure to announce the launch of the European Statistics Awards Programme – beginning with the European Statistics Awards for Nowcasting (starting on 1 September 2022), wherein teams will have the opportunity to compete for prizes amounting to up to EUR 8000 per time series.

Повеќе

15 јули 2022 Сместување во студентски дом

Известување за начинот на работа и работното време на одделението за студентски прашања за  студентите кои ќе конкурираат за сместување во студентски дом Повеќе

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2022/2023 година  (https://mon.gov.mk/content/?id=4833 

 

Архива на сите соопштенија

Огласна табласите

Стипендија

Постојаниот секретаријат на Јадранско-јонската иницијатива објавува Повик за доделување на 10 двегодишни стипендии, финансирани од италијанското Министерство за надворешни работи и меѓународна соработка, кои ќе им бидат доделени на студенти кои доаѓаат од Јадранско-јонскиот регион и Западен Балкан...

Повеќе

III Циклус

Амбасадата на Словачката Република во Скопје известува за повик за апликации за стипендии во рамки на Словачката национална програма за мобилност (Slovak National Mobility Programme).

Повеќе

Конкурсисите

European Statistics Awards Programme (organised by Eurostat)

Dear colleagues of "Ss. Cyril and Methodius" University in Skopje; Faculty for natural sciences, On behalf of Eurostat, we have the pleasure to announce the launch of the European Statistics Awards Programme – beginning with the European Statistics Awards for Now casting (starting on 1 September 2022), wherein teams will have the opportunity to compete for prizes amounting to up to EUR 8000 per time series.

Повеќе

World University Service информации и повик за апликации на North Macedonia – Career Transition Support програмата

Почитувани студенти, подолу Ви го препраќам текстот на писмото од канцеларијата на World University Service, која претставува невладина организација која овозможува да се воспостави врската помеѓу дипломираните студенти и магистрандите, со бизнис секторот во Македонија, а пред се на оној поврзан со Германија. Мило ми е да истакнам дека Природно-математичкиот факултет, со човечкиот капацитет и квалитет кој го поседува, е избран како појдовна точка од каде студентите од целата држава и сите области ќе може да се информираат за можностите за продолжување на нивните кариери. Во прилог се дадени флаери преку кои можете дополнително да се информирате за отворениот конкурс за аплицирање, како и формуларот за конкурирање на тековниот конкурс кој трае до 31.08.2022. Ви посакувам успех, Проф. д-р Владимир Ивановски Vice Dean International Cooperation, Science and Application Ss. Cyril and Methodius University in Skopje Faculty of Natural Sciences and Mathematics

Повеќе

Конкурс во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: индивидуална мобилност за студенти за академската 2022/2023 година

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.

Повеќе

Службено лице за посредување во врска со информации од јавен карактер:

Секретар
Сања Мицковиќ
02/3249-809
sekretar@pmf.ukim.mk