Соопштенија од факултетот

07 јули 2023 Трета испитна сесија

Информации за
Прв и Втор циклус

*  Трета испитна сесија ПРВ циклус :  Детали

*  Трета испитна сесија ВТОР циклус: Детали

*  Трета испитна сесија надворешни професори : Детали

28 јуни 2023 Повик за практикантство во Реплек

Детали:

Реплек има отворен повик за практиканство, а огласот може да се погледне на следниов линк : Оглас
Повеќе детали за позициите во табелата на следниот линк: Табела

09 јуни 2023 Заверка на летниот семестар 2022/2023 ПРВ ЦИКЛУС

29 мај 2023 г. - 14 јуни 2023 г.

Се известуваат редовните и вонредните студенти запишани на прв циклус на студии на Природно – математичкиот факултет - Скопје,
дека заверката на летниот семестар во учебната 2022/2023 година
СЕ ПРОДОЛЖУВА за три работни дена и тоа од : 12.06.2023 г. до 14.06.2023 г. во периодот од 11:00 до 15:00 часот .


С о о п ш т е н и е 

за заверка на летниот семестар во учебната 2022/2023 година за студентите од ПРВ ЦИКЛУС студии

30 мај 2023 Повик за ПРАКТИКАНТСКА ПРОГРАМА

Информации:

Во рамки на проектот „МладиХаб – надминување на нееднаквоста меѓу младите”,
НМСМ моментално има објавено повик за  ПРАКТИКАНТСКА ПРОГРАМА
преку која ќе обезбедиме ДВОМЕСЕЧНА ПРАКТИЧНА РАБОТА за 100 млади лица! 
Кликнете на линкот за детални информации: Линк

26 мај 2023 Летна пракса Coke Summership во Пивара АД Скопје

Информации:

Центарот за кариера на УКИМ нуди можност за реализација на летна пракса Coke Summership во Пивара АД Скопје.
Таргет се студентите на прв циклус (кои ја слушаат последната студиска година)
и студентите на втор циклус, од било која студиска програма.
Повикот е во тек и трае сѐ до 1-ви јуни 2023.
Детално

23 мај 2023 Анкета

Детали:

Факултетот за физичко образование, спорт и здравје доби проект на УКИМ, 
чиј носител е проф. Даниела Шукова Стојмановска, со наслов: 
Влијанието на медитеранската диета и некои други фактори врз здравјето на студентите на УКИМ. 
За таа цел е подготвена анонимна анкета на google, 
а со цел колку е можно повеќе студенти да се вклучат во истражувањето.
Линк до анкетата: ФФОСЗ-АНКЕТА

17 мај 2023 Посета на Ден Шехтман добитник на Нобелова награда по хемија во 2011

На 23 мај во 10:00 часот ќе одржи предавање на студентите и на наставниот кадар на Институтот за хемија при ПМФ

СХТМ е коорганизатор на посетата на Ден Шехтман добитник на Нобелова награда по хемија за квазикристали во 2011 година.

Детално на следниот линк: Повеќе

15 мај 2023 ВТОРА (јунска) испитна сесија во учебната 2022/2023

Информации

15.05.2023 Надворешни професори ВТОРА испитна сесија 2022/23

25.04.2023 Соопштение за ВТОРА (јунска) испитна сесија 2022/2023


08 мај 2023 Ден за кариерен развој - 11 мај 2023 година

11 мај 2023 година, 12 - 16 часот, на техничкиот кампус, голем паркинг кај ФЕИТ и Машински факултет

Настанот е во организација на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје и Центарот за кариера на УКИМ,
а со цел да ги доближиме компаниите до студентите, проширувајќи ги нивните кариерни можности.
На овој настан, компаниите имаат можност за остварување на директен контакт со студентите и презентирање на своите можности
за вработување и практиканство за време и по завршување на студиите,
со што ќе ги мотивираме и поттикнеме студентите во нивниот понатамошен кариерен развој.

Агенда за настанот

Компании учесници

УКИМ - Ден за кариерен развој

24 април 2023 ОТВОРЕН ДЕН 2023 на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти,

ОТВОРЕН ДЕН 2023 на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје 

ОТВОРЕН ДЕН на Природно - математички факултет,
Универзитет ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје
27
април 2023 во периодот 10-12 часот и 12-14 часот


Детали за секој ИНСТИТУТ на следните линкови:

ОТВОРЕН ДЕН НА ИНСТИТУТОТ ЗА ХЕМИЈА

ОТВОРЕН ДЕН НА ИНСТИТУТОТ  ЗА ФИЗИКА

ОТВОРЕН ДЕН НА ИНСТИТУТОТ ЗА БИОЛОГИЈА

ОТВОРЕН ДЕН НА ИНСТИТУТОТ ЗА ЕТНОЛОГИЈА И АНТРОПОЛОГИЈА

ОТВОРЕН ДЕН НА ИНСТИТУТОТ ЗА ГЕОГРАФИЈА

ОТВОРЕН ДЕН НА ИНСТИТУТОТ ЗА МАТЕМАТИКА

31 март 2023 Последен ден за упис на семестар

Информација

Почитувани студенти,

 

Последниот ден од уписот на семестарот, 31.03.2023 г. (петок),
се поместува за (понеделник) 03.04.2023 г. бидејќи
во горната зграда на Факултетот ( стар и нов дел ),

во петок, ќе има прекин на електрична енергија од 10:00 до 16:00 часот,
поради отстранување на дефект на електричната мрежа.

21 март 2023 Распоред на настава за вонредни студенти на Институтот за географија

Летен семестар 2022/2023

Распоред на настава за вонредни студенти на Институтот за географија за  летниот семестар  во уч. 2022/2023 година

13 март 2023 АПРИЛСКА (дополнителна) испитна сесија во учебната 2022/2023 година

Информации

 

Соопштение за АПРИЛСКА (дополнителна) испитна сесија во учебната 2022/2023 година Повеќе

28 февруари 2023 Предавање на Мауритс Ван Тол, Chief Technology Officer на Johnson Matthey

Научно-популарен настан

Почитувани студенти,

На 02.03.2023 со почеток во 09:00 часот во амфитеатарот на Институтот за хемија ќе се одржи научно-популарен настан.
Главниот говорник ќе биде Мауритс Ван Тол, (Maurits van Tol http://bit.ly/3IQRU9D),
Chief Technology Officer во компанијата Johnson Matthey.

За детални информации, кликнете на следниот линк

24 февруари 2023 Заверка на зимскиот и упис на летниот семестар за студентите од ПРВ циклус студии 2022/2023 година

Детали за заверка, упис и продолжување на рокот

 * 24.02.2023

 - Соопштение за продолжување на рокот за заверка на зимски и упис на летен семeстар во уч. 2022-23

 * 24.01.2023
 - Соопштение за систематски преглед за студентите од ПРВА година

 - Соопштение за заверка на зимскиот и упис на летниот семестар за студентите од ПРВ циклус студии во уч.2022/2023 година

 - Одлука за  определување на роковите за запишување на летен семестар за студетните од прв циклус студии во уч. 2022/2023 година

 - Одлука за определување на висината на надоместокот за задоцнето запишување во летниот семестар во учебната 2022/2023 година

 - Одлука за делумно ослободување од партиципација на особено успешни студетни
 
  >>> Образец Барање за делумно ослободување ЛЕТЕН СЕМЕСТАР поради остварен просек 2022-2023

 - Одлука за 50% ослободување од партиципација на студетни со меѓународни признати дипломи

 - ЕКТС координатори на ПМФ

 - Упатство за пополнување на анонимна студентска анкета 

 - Промена на начинот и времето за шалтерско работење со студентите на ПМФ 8-24.02.2023

 - Одлука за рокот на дипломирање на студентите на студии по  информатика и информатички технологии

22 февруари 2023 Избори за претседател и членови на Факултетското студентско собрание

Избори

 - 22.02.2023
О Д Л У К А за избрани членови и претседател на

Факултетското студентско собрание на Природно-математичкиот факултет - Скопје Линк
- 16.02.2023

О Д Л У К А за дополнување на Одлуката за утврдени кандидати за избор на претседател и членови на
Факултетското студентско собрание на Природно-математичкиот факултет - Скопје Линк
 - 14.02.2023
О Д Л У К А за утврдени кандидати за избор на претседател и членови на
Факултетското студентско собрание на Природно-математичкиот факултет - Скопје Линк
 - 24.01.2023
О Д Л У К А за распишување на избори за претседател и членови на
Факултетското студентско собрание на Природно-математичкиот факултет - Скопје Линк

21 февруари 2023 Ранг-листи втор циклус студии (втор уписен рок) за академска 2022/2023

Втор циклус студии (втор уписен рок) академска 2022/2023

21.02.2023
* Конечна ранг-листа втор циклус студии (втор уписен рок) за академска 2022/2023 Повеќе

* Одговор на приговор Повеќе

* Соопштение и потребни документи Повеќе

* Статистички прашалник Образец ВОИ. 80А уч.2022-23 Повеќе


20.02.2023

* Ранг-листа втор циклус студии (втор уписен рок) за академска 2022/2023 Повеќе

* Образец Приговор на ранг-листа за втор циклус студии, втор уписен рок 2022-2023 Повеќе

-          Кандидатите имаат право на приговор по ранг-листата за втор циклус студии во рок од 24 часа од објавувањето на резултатот од селекцијата.

-          Приговорот се доставува во електронска форма на следнава електронска адреса: ii-pmf@pmf.ukim.mk најдоцна до 13:00 ч. на 21.02.2023 г.

-          Во предмет (Subject) на електронската пошта, кандидатите го наведуваат
  бројот што автоматски им го генерирал системот за електронско пријавување и зборот „приговор“.

-          Одговорот на приговорот се дава најдоцна до 14:00 ч. на 21.02.2023 г.

10 февруари 2023 КАЛЕНДАР

КАЛЕНДАР на активности за зимски и летен семестар во учебната 2022/2023 година за прв циклус студии на ПМФ - Скопје Повеќе

07 февруари 2023 Повторен оглас за избор на демонстратори за учебната 2022/2023 година

Линкови кон документите:

 - Повторен Оглас демонстратори 2022-2023 година
 - Образец Пријава по повторениот оглас за избор на демонстратори 2022

07 февруари 2023 Заверка на зимскиот и упис на летниот семестар за студентите од ВТОР и ТРЕТ циклус студии 2022/2023

Детали и линкови:

1. Соопштение  за заверка на зимскиот и упис на летниот семестар во учебната 2022/23 година за студентите на ВТОР циклус студии

2. Соопштение  за заверка на зимскиот и упис на летниот семестар во учебната 2022/23 година за студентите на ТРЕТ циклус студии

Страна 4 од 10, прикажува 20 од вкупно 182 записи ( 61, / 80 )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |